Untitled
04 jun 2017
week 207: 26 mei t/m 1 juni

Bas had op 26 mei een studiedag. Laura had gezegd dat ze ook thuis wilde blijven, en dus had ik haar voor vandaag afgemeld bij de Peuterspeelzaal, maar ’s morgens zei ze dat ze tóch naar school wilde. En dus hebben Bas en ik haar naar school gebracht. Alleen juf Astrid was er, en Lois, Laura, Jamie en Vince. Ze zijn met zijn vijfjes naar het speeltuintje in de buurt geweest en hebben lekker een ijsje gegeten. Laura heeft het heel fijn gehad! Toen Laura weer thuis was, heeft ze met een waterpistooltje in het tuinhuis het gereedschap van Stefan en Mario nat gespoten… Ik hoorde Stefan tegen haar zeggen dat ze toch niet in het tuinhuis mocht komen?? Ik ging naar buiten en zei Laura dat ze heel goed weet dat ze er niet mag komen en dat ze zeker geen spullen nat mag maken. Laura was heel erg geschrokken en moest heel hard huilen. Gelukkig konden de zaagmachine en de stofzuiger wel tegen water en was er niets kapot. Na de lunch hebben Bas en Laura fijn in de tuin met water gekliederd en onder de sproeier doorgerend. We hebben Eline naar een kinderfeestje gebracht, een boodschap gedaan en lekker buiten in de tuin gegeten.
Bas en Laura hebben op 27 mei samen in het zwembadje in de tuin gespeeld. Het was erg warm vandaag. ’s Avonds hebben we gezellig gebarbecued, al hebben Bas en Laura geen vlees gegeten, alleen stokbrood, fruit en een ijsje . Ze hebben nog een hele tijd in het zwembadje gespeeld en geschommeld. Toen Laura in de douche ging, leunde ze met haar rug tegen de douchedeur en kwam ze zo achterover de douche uit getuimeld! Ze was erg geschrokken. Gelukkig was het alleen de schrik en was er verder niets aan de hand.
Mark is op 28 mei met Bas en Laura gezellig even bij opa en oma Van Mierlo op bezoek geweest. ’s Middags zijn we naar de verjaardag van Kim in Tilburg geweest. Het was weer erg warm. Bas en Laura hebben een tijdje binnen met de Lego gespeeld, maar ook een tijd buiten op de trampoline, de schommel en ze zijn met Mark naar een speeltuin in de buurt geweest. We hebben gezellig met zijn allen gebarbecued en het was al bedtijd toen we thuiskwamen…
Op 29 mei was het weer erg warm. Laura en ik hebben Bas naar school gebracht en daarna hebben we boodschappen gedaan. Toen moest Laura voor de laatste keer naar het consultatiebureau. Ze was 104,3 cm en 15,55 kg. Qua lengte precies op de middellijn, qua gewicht iets eronder. Verder waren er geen bijzonderheden. Ze moest een bruggetje bouwen met blokjes en ze kreeg een vormenstoof, die ze héél snel opgelost had. De ogentest deed ze heel goed, totdat de figuurtjes wat te klein werden; toen vond ze het niet meer zo leuk en deed ze niet meer zo goed mee. En het ergste moest toen nog komen: de prik… ze huilde al toen de spuit tevoorschijn gehaald werd en heeft nog een hele tijd door gehuild, ook toen we weer weg waren bij de dokter. Laura mocht een cadeautje uitzoeken; ze wilde graag nog wat van Lego-friends. Thuis hebben we met Stefan fruit gegeten, daarna is Laura met haar Lego gaan spelen. Na de lunch, weer met Stefan en Mario, hebben we Bas naar school gebracht en daarna is Laura fijn in het zwembad gaan spelen. Ze moest er wel weer uit toen we de schoolbieb moesten gaan doen, waar Bas en Laura gezellig met de juffen gekletst (Laura had ook nog een sticker gescoord bij juf Marieke ) hebben, boeken hebben uitgezocht en in de bieb gespeeld hebben met de zitzakken. Thuis hebben ze nog een tijdje in het zwembad gespeeld.
Laura vond het op 30 mei niet zo leuk op de Peuterspeelzaal. Het viel natuurlijk ook even tegen na het uitstapje naar de speeltuin en het ijsje van afgelopen vrijdag… We hebben weer met Stefan en Mario geluncht. Bas en Laura zijn voor het ontbijt en na de lunch weer in de tuin gaan spelen. Het was vandaag een stuk koeler dan gisteren en het was dan ook geen zwembadweer. Er was een pakketje gekomen met cadeautjes voor Laura’s verjaardag. Dat zat in een mooie doos verpakt met een mooie kleurplaat erop; daar heeft Laura een hele tijd mee gespeeld.
Op 31 mei kwamen Charlotte, Cathelijne en Linda bij ons om de goodiebags voor de straatspeeldag te vullen. Joep en Owen waren er ook bij en Laura, Joep en Owen hebben fijn samen gespeeld. We moesten om 11:00 uur weer op school zijn, voor een bijeenkomst over het continurooster van volgend jaar. Daar konden we aangeven op welke dagen en hoe vaak we wilden komen helpen. Laura en ik hebben boodschappen gedaan en daarna zijn we Bas op gaan halen en zijn we gezellig met tante Maartje en Eline bij opa en oma Van Aerle gaan lunchen. Thuis hebben Bas en Laura fijn in de tuin gespeeld, geknutseld en met de Lego gespeeld.
Laura is op 01 juni weer gaan oefenen op de kleuterschool, op de dag dat de schoolfotograaf kwam. Bas en Laura zijn allebei apart op de foto gegaan en met hun klas. Toen ik ze tussen de middag kwam ophalen, zei Bas tegen mij dat hij niet samen met Laura op de foto was geweest, terwijl broertjes en zusjes wél samen op de foto zouden gaan. We hebben een tijdje buiten op Laura gewacht, maar ze kwam maar niet. Ik vroeg haar juf of ze weer in het overblijflokaal was, maar dat was niet zo, zei juf Wilke. Samen zijn we Laura binnen gaan zoeken en ze stond met haar rugzakje om helemaal alleen op de drempel van haar klaslokaal. Ze was netjes in de rij gaan staan, maar toen de juf met de kindjes naar buiten ging, was ze blijven staan. Bas en Laura mochten in de middagpauze alsnog samen op de foto. ’s Middags zijn Laura en ik bij Linda geweest voor de groepsindeling voor de Straatspeeldag. Laura heeft fijn gespeeld, maar toen hondje Billy per ongeluk in de speelkamer kwam, kwam ze in paniek naar mij toegerend, terwijl ze eerder had gezegd dat ze “alleen bang was voor grotere honden dan Billy”. Na school kwamen Tijn en Femm bij ons in het zwembad spelen. De kinderen hebben veel plezier gehad!








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative